Siyaset, Devlet ve Pandemi

You are currently viewing Siyaset, Devlet ve Pandemi

Sanal Mahalle Toplantıları III

BAK Almanya ve Off Üniversite işbirliği ile 15 günde bir yaptığımız Sanal Mahalle Toplantıları, “Siyaset, Devlet ve Pandemi” ile sohbete devam ediyor. Güncel gelişmeleri birlikte tartışmak ve fiziksel mesafelerin hayatımızı belirlediği dönemde sosyal olarak yanyana olmaya devam etmek istiyoruz.

“Siyaset, Devlet ve Pandemi” başlığı altında konuklarımız Hülya Kendir, Fuat Ercan ve Atilla Güney ile yaşadığımız pandemi döneminde daha da görünür hale gelen üretim-tüketim, üretenler-tüketenler arasındaki mevcut çelişkileri, devletlerin ve sermayenin bunların üstesinden gelmek için şiddetlendirdiği örgütlenme biçimleri üzerine konuşacağız. Ayrıca pandemi sonrası alternatiflerin neler olabileceği, izole üretim üsleri, dijital kontrol gibi devlet-sermayenin elele verip fırsata çevirdikleri sağ siyaset’e karşı alternatiflerin neler olabileceği hakkında tartışacağız.

Etkinlik, Off Üniversite platformunda gerçekleşecektir.
22 Mayıs cuma günü, Türkiye saati ile 21:30, Merkezi Avrupa saati ile 20:30’da başlayacak.

Off Üniversite ile birlikte ve dijital platform kullanarak gerçekleşecek sohbete katılım için sınırlı sayıda izleyiciye sistemimiz izin vermektedir. Katılmak isteyenlerin cuma (22 Mayıs) 12:00’ye kadar sanalmahalle@protonmail.com adresine eposta göndermenizi bekliyoruz. Sizlere eposta üzerine katılımınızı kolaylaştıracak bir kılavuz göndereceğiz.